Zomerkade 165
2032 WC Haarlem
tel: 023 533 7679
  • home2
  • home

Kerkdiensten in de Oosterkerk

Elke zondagochtend is er van 10.00 uur tot ongeveer 11.00 uur een kerkdienst in de Oosterkerk. Na afloop is iedereen welkom voor koffie of thee.
De kinderen hebben een eigen dienst. De start is gezamenlijk in de reguliere kerkdienst, daarin is ook al kort aandacht voor de kinderen. Rond 10.15 uur gaan de kinderen naar een aparte ruimte om op hun eigen niveau aan de slag te gaan met een Bijbelverhaal of een thema.

Klik hier meer infomatie over de kerkdiensten.

De Oosterkerk in Haarlem

De Oosterkerk is een sociale en gastvrije kerk, met een mooi gebouw aan de Zomerkade in Haarlem-Oost.  De kerk is divers van samenstelling en biedt ruimte aan verschillende soorten van geloven. Het streven is op een eigentijdse manier de christelijke traditie vorm te geven en de inhoud van die oude traditie onder woorden brengen in de taal van vandaag. Dat betekent: de oude verhalen proberen te begrijpen met “inzichten van nu”.

De kerk is onderdeel van de Protestantse Gemeente Haarlem, waar ook De Ontmoetingskerk en de Grote Kerk deel van uitmaken. Samen behoren zij tot de Protestantse Kerk Nederland. De Oosterkerk is er vooral voor bewoners uit de Amsterdamse Buurt, de Slachthuisbuurt, Parkwijk en de Zuiderpolder, maar uiteraard is iedereen welkom.

De kerk organiseert zowel activiteiten met een hoofdzakelijk inhoudelijk karakter, zoals kerkdiensten, catecheses en gespreksavonden, als meer sociale activiteiten, zoals de soos, het buurtbakkie en het kidskamp. Meer informatie daarover vindt u elders op deze website.

Alle activiteiten staan open voor iedereen, daarin wordt geen onderscheid gemaakt tussen leden en niet-leden, vaste bezoekers of nieuwsgierige kijkers. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van de contactpersonen.

 

Het gebouw

Het gebouw, met een ruime tuin die uitkijkt op de Zomervaart, leent zich ook goed voor een feest, concert of toneelvoorstelling. De kerkzaal heeft een prachtige akoestiek waarin het Haarlems Studentenkoor, de Muziekschool en het Hoorns Byzantijns Mannenkoor al meer dan eens opgetreden hebben. De kleinere wijkzaal is zeer geschikt voor verjaardagen of recepties, daarnaast zijn er nog vergaderzalen van verschillend formaat. Kortom, alleen het gebouw is al zeer de moeite waard om eens vanbinnen te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter

Nieuw project

De Oosterkerk steunt Stichting Pikulan

Wij verzamelen geld in voor een kraamkliniek in Indonesië, een project van Stichting Pikulan.

Activiteiten

Geen activiteiten.