Fietspelgrimage Osnabrück-Haarlem

Fietspelgrimage Osnabrück Haarlem

Als het leven een reis is, waarom zou je dan niet gaan fietsen? Twee landen, vier dagen, 400 kilometer, fietsend, pratend en zwijgend van Osnabrück naar Haarlem.

Op 30 april 2020 vertrekt vanuit Haarlem een groepje van ongeveer tien fietsers met de trein naar Osnabrück. In Osnabrück sluiten nog ongeveer tien Duitse deelnemers aan. De volgende dag, op vrijdagochtend 1 mei (nationale feestdag in Duitsland), begint dan de eerste fietspelgrimage tussen Osnabrück en Haarlem. Een groep van ongeveer twintig mensen (ong. tussen de 25 en 35 jaar) fietst langs en verblijft op bijzondere plekken, zoals een klooster en retraîtecentrum. Op 4 mei komt de groep aan in Haarlem, op tijd om de dodenherdenking op de Dreef mee te maken. Ook een stukje van het feest op 5 mei wordt meegepakt. Rond de middag vertrekken de mensen uit Osnabrück om weer naar huis te gaan.

Meer informatie? Stuur een mailtje naar haarlemkerk@gmail.com, check de website van het Stadsklooster of neem contact op met stadsdominee Tom de Haan of pastor Angeliek Knol. Wil je mee? Meld je aan en zorg voor een goede fiets. Kosten: tussen de 150 en 200 euro. Er is nog plek voor zeven fietsers uit Haarlem.