Home

De Oosterkerk in Haarlem

De Oosterkerk is een sociale en gastvrije kerk, met een mooi gebouw aan de Zomerkade in Haarlem-Oost. De kerk is divers van samenstelling en biedt ruimte aan verschillende soorten van geloven. Het streven is op een eigentijdse manier de christelijke traditie vorm te geven en de inhoud van die oude traditie onder woorden brengen in de taal van vandaag. Dat betekent: de oude verhalen proberen te begrijpen met “inzichten van nu”.

De kerk is onderdeel van de Protestantse Gemeente Haarlem, waar ook De Ontmoetingskerk en de Grote Kerk deel van uitmaken. Samen behoren zij tot de Protestantse Kerk Nederland. De Oosterkerk is er vooral voor bewoners uit de Amsterdamse Buurt, de Slachthuisbuurt, Parkwijk en de Zuiderpolder, maar uiteraard is iedereen welkom.

De kerk organiseert zowel activiteiten met een hoofdzakelijk inhoudelijk karakter, zoals kerkdiensten, catecheses en gespreksavonden, als meer sociale activiteiten, zoals de soos, het buurtbakkie en het kidskamp. Meer informatie daarover vindt u elders op deze website.

Alle activiteiten staan open voor iedereen, daarin wordt geen onderscheid gemaakt tussen leden en niet-leden, vaste bezoekers of nieuwsgierige kijkers. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van de contactpersonen.

Volg ons op Facebook en Twitter