Zangers van Oost

Opmaat
Waar mensen geloven, daar is ook muziek. Diepe emoties kun je kwijt in het zingen. En omgekeerd roept het lied weer emoties op. In de Oosterkerk klinkt ook de muziek wanneer we als gemeente bij elkaar komen. Ons zingen wordt als regel ondersteund door het orgel. Soms klinken ook andere instrumenten. Met de “Zangers van Oost” willen we ook het zingen van de gemeente ondersteunen en verrijken.

Wie zijn de “Zangers van Oost”?
We vormen een gemengde zanggroep van ongeveer 15 mensen, die in de eerste plaats graag zingen. Niet heel geoefende zangers, maar wel met liefde voor muziek en met de intentie om – voor zover dat in ons vermogen ligt – tot een mooie samenklank te komen. Soms 1-stemmig met begeleiding, soms ook 4-stemmig a capella (= zonder begeleiding). En vaak gebeurt er tot onze verrassing meer dan we zelf hadden verwacht.

Nieuwe mensen welkom!
NB Hoewel onze groep gaandeweg meer compleet wordt kunnen we met name in de mannenstemmen (tenoren en bassen) heel goed versterking gebruiken. Maar ook  verder zijn nieuwe mensen van harte welkom!

Muziekkeuze
De keuze van de liederen is hoofdzakelijk gericht op de zondagse dienst. Dit gaat steeds in goed overleg met de voorganger, meestal ds Egbert de Lint. Het kan gaan om het aanleren van nieuwe liederen, het zingen in afwisseling met de gemeente. Het is ook mogelijk dat we solo als koor iets zingen. Daarbij is er steeds ruimte voor suggesties uit onze eigen groep.

Repetities
Wij oefenen in de periode september t/m  mei of juni iedere 2e maandag van de maand van 20.00 – 21.15 uur. Vanaf 19.45 uur is ieder welkom voor een kopje thee/koffie en om even bij te praten. We zingen even kort in en dan gaan we met de liederen aan de slag. Soms kan een extra repetitie worden ingelast: zie onder.

Meewerken in de dienst
Streven is om één zondag per maand in de zondagse dienst mee te werken. Dat kan wisselen. Soms minder en, met name rond Adventstijd / Kerst en Veertig Dagen / Pasen of andere speciale diensten, meer. Dan zijn soms ook extra repetities nodig.

Leiding
Jaap Binnema geeft leiding aan de groep. Hij is hier min of meer erin gerold toen de vorige dirigent, de organist Bert Feith, vertrok. Jaap is een enigszins geoefende zanger, maar op gebied van directie is hij amateur, al probeer hij wat bij te leren. Gelukkig komen we er tot nu samen wel uit en beleven we veel plezier aan het zingen.

Wanneer Elke 2e maandag van de maand
Tijd 19:45 tot 21:15 uur
Locatie Oosterkerk Haarlem, Zomerkade 165, Wijkzaal (beneden)
Informatie
Jaap Binnema, telefoon: 06-41817687

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *